Nyheter En av Sveriges smartaste energiinnovationer tokrusar på börsen

2019-03-29
Den 25 mars på va.se kunde man läsa denna artikel om Ferroamp:

En av Sveriges smartaste energiinnovationer tokrusar på börsen

Cleantechbolaget Ferroamp, som tog hem slutsegern i Veckans Affärer och Eons energiinnovationstävling E-prize, rusar 30 procent på börsen idag. Ferroamp noterades på börsen i fredags till kursen 16 kronor. Idag rusar aktien 30 procent och handlas kring 24 kronor. Det betyder en uppgång på 50 procent sedan introduktionen.

Ferroamp utvecklar, tillverkar och marknadsför en plattform, Energyhub-systemet, för effekt- och energioptimering i fastigheter. Under 2018 ökade bolagets omsättning med 53 procent och bolagets orderingång med 90 procent. Målet är att ytterligare fördubbla omsättningen under 2019.

Bolagets övergripande mål är att till 2022 vara internationellt etablerat med en omsättning på 400 miljoner kronor. Ferroamp utsågs ifjol till en av tre vinnare i Veckans Affärers E-Prize, som lyfter fram de allra smartaste svenska energiinnovationerna. De tog hem kategorin Förnybart med motiveringen:

”Med en teknikhöjd som verkligen sticker ut i den svenska greentechsektorn går man i bräschen för den nya, lokala energimarknaden. Genom att erbjuda elkunderna att dela på gemensamma resurser som solceller, energilager och laddplatser för elbilar har man tagit delningsekonomin till energisektorn.”

JUST NU: Nominera till E-Prize 2019 – Sveriges största energipris

Länk till artikeln finner du här: https://www.va.se/nyheter/2019/03/25/en-av-sveriges-smartaste-energiinnovationer-tokrusar-pa-borsen/

https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP.png
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP-1.png
Information

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Ferroamp

Ferroamp grundades av Björn Jernström 2010 baserat på den nu patenterade innovationen som förbättrar användningen av en trefasleverans, ACE – Adaptive Current Equalization. Genomförandet av ACE-tekniken krävde en smart dubbelriktad trefasomriktare som utvecklades inom företaget.

Nyhetsbrev

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Om Ferroamp Elektronik AB

Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager.

Copyright ferroamp 2019. All rights reserved. Built by Dandified