Hur och Varför..?
Jag vill veta mer!

Ferroamp har utvecklat ny teknik som kopplar ihop solcellerna med batterilager i ett system så att man kan styra hur och när den egenproducerade solenergin används.

Hur och Varför..?
Jag vill veta mer!

Ferroamp har utvecklat ny teknik som kopplar ihop solcellerna med batterilager i ett system så att man kan styra hur och när den egenproducerade solenergin används
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/PR1.jpg

Varför..?

Elnätet är i en dramatisk förändringsfas då den traditionella energiproduktionen från vattenkraft och kärnkraft får konkurrens från billigare förnybar energiproduktion. Vindkraft och solel är billigare och det faktum att man kan skörda sin egen energi på taket gör att allt fler installerar solelanläggningar som producerar energi när solen skiner. Energiproduktion styrs av ekonomi och eftersom vind och solenergi är gratis när investeringen är gjord så ser vi en enorm tillväxt. Därtill förändras sättet vi använder el. Elbilar, elektrifiering av transport och industri samt nya fabriker och datacenter sätter nya krav på elnätet. Man kan bygga ett datacenter eller en stor energislukande fabrik på några år medan elnätet som försörjer våra städer och regioner behöver decennier för att anpassas.
Egen el-produktion
Med solceller på taket
Batterilagring
Intelligent lagring och balansering
Fasbalansering
Utjämning över alla tre faser
Investering
Mycket kostnadseffektiv lösning

Elnätet behöver förändras
elräkningen belastas

Oavsett hur man resonerar i politiska diskussioner kvarstår det faktum att elnätet behöver förstärkas och förändras. Vi kan inte fortsätta bygga elnät som vi gjort hittills. Kostnaden för förändringen av elnätet kommer att dyka upp på elräkningen och den kommer baseras på när och hur mycket vi förbrukar under vissa tider.
Smart grid
El-nätets struktur måste förändras
Elbilsladdning
Antalet elbilar ökar drastiskt
Lagring
Överskottet av egenproducerad energi
PowerShare
Dela på resurserna på bästa möjliga sätt

Energi är en färskvara
måste användas när den tillverkas

Energi är en färskvara och måste användas när den tillverkas. Vi använder el även när solen inte skiner och vinden blåser. Det blir allt viktigare att kunna styra när man använder energi. Tillgänglighet och momentan användning, sk effekt, kommer påverka kostnaden för el mer än energin d v s mängden el vi använder.
Det behövs massor av lösningar, men Ferroamp fokuserar på att fastighetsägare, små som stora, ska kunna styra sin elanvändning med solelenergi och batterier/energilager. En Fastighet med Ferroamp teknik kommer kunna vara en resurs för elnätet och tjäna pengar på denna flexibilitet samtidigt som vi får ett mer hållbart elnät med nya möjligheter.

Med EnergyHub blir din fastighet förberedd
för framtidens energilösningar.

Det självreglerande likströmsnätet, DC nanogrid, kopplar samman alla enheter så att energi kan överföras mellan enheterna på ett effektivt sätt. EnergyHub kopplar ihop likströmsnätet med elnätet och styr omvandlingen till och från växelström efter behov, med hjälp av högupplöst mätning

https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/Energyhub-ferroamp-wall-407x983-5.png

Vi håller dig alltid uppdaterad

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP.png
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP-1.png
Information

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Ferroamp

Ferroamp grundades av Björn Jernström 2010 baserat på den nu patenterade innovationen som förbättrar användningen av en trefasleverans, ACE – Adaptive Current Equalization. Genomförandet av ACE-tekniken krävde en smart dubbelriktad trefasomriktare som utvecklades inom företaget.

Nyhetsbrev

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Om Ferroamp Elektronik AB

Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager.

Copyright ferroamp 2019. All rights reserved. Built by Dandified