https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/03/Björn-Jernström.jpg

CTO / FounderBjörn Jernström

Bakgrund

Björn har haft ett gediget teknik- och elektronikintresse sedan grundskolan och har genomfört flera elektronikprojekt både privat och professionellt. Han har tidigare startat företag som utvecklar mätinstrument för elkraftindustrin, dessa produkter ägs idag av Megger. Han har även jobbat som teknisk produktchef på M2 Engineering med kraftelektroniken för maskiner för tillverkning av CD och DVD skivor. Han har även varit teknisk projektledare för TCTech Sweden AB i framtagandet av en process och en pilotanläggning för tunnfilms-solceller.

2010 fick han en idé om hur han kunde minska elkostnaderna i den nya villan. Denna idé var grunden till att Ferroamp startade för att kommersialisera tekniken för fasbalansering.

Familj

Fru och två barn, bor i villa i Järfälla som självklart är försedd med solceller och Ferroamps fasbalansering för att klara sig med lägsta möjliga elnätsavgifter. Trivs med fjällsemester både med vandring på sommaren och med skidor på vintern.

Utbildning

Civilingenjör Elektroteknik från KTH i Stockholm.

Nuvarande roll

Björn är CTO med ansvar för funktionalitet, arkitektur och teknikval i Ferroamps produkter och system. En viktig del i detta är att försöka tänka några år framåt så att produkterna passar den snabbt föränderliga marknaden med en växande elfordonsflotta samt övergången till förnybar elproduktion.

CTO:n och Grundaren har ordetSynen på Ferroamps system

Ferroamps grundläggande teknik med lokala likspänningsnät får en allt större relevans i takt med mer solceller, fler elbilar och särskilt med tanke på de senaste årens diskussioner om effektbrist och begränsningarna i elnätet. Vår teknik bidrar här med flera positiva aspekter i form av snabbare laddning av elbilar, möjlighet till lägsta möjliga elnätsavgifter samt energisäkerhet i händelse av strömavbrott på det allmänna elnätet. En allt viktigare aspekt är också den möjlighet vår teknik har till CO2 reduktioner, dels i form av att vi underlättar införande av solel, elbilar och energilagring som i sig tar oss bort från fossila energikällor, men också i form av mindre materialåtgång i kablar och produkter vilket ger en lägre miljöbelastning redan i tillverkningsskedet av dessa tekniker.

Mvh
/Björn

Kontakta Oss

Kom och besök våra kvarter eller skicka oss ett mail när helst du vill. Vi är öppna för alla förslag från vår publik.
Adress
Domnarvsgatan 16
163 53 Spånga
Sweden
Ring Oss
+46 (0)8 684 333 90
E-post
info@ferroamp.se
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP.png
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP-1.png
Information

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Ferroamp

Ferroamp grundades av Björn Jernström 2010 baserat på den nu patenterade innovationen som förbättrar användningen av en trefasleverans, ACE – Adaptive Current Equalization. Genomförandet av ACE-tekniken krävde en smart dubbelriktad trefasomriktare som utvecklades inom företaget.

Nyhetsbrev

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Om Ferroamp Elektronik AB

Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager.

Copyright ferroamp 2019. All rights reserved. Built by Dandified