Vårt Team

Ferroamp har idag cirka 25 anställda med utvecklingskontor och produktion i Spånga, norr om Stockholm. Ferroamps ledningsgrupp har tillsammans över 100 års erfarenhet från elektronik, mjukvaru- och fotovoltaiska industrier.
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/03/olof-heyman.jpg

CEOOlof Heyman

Olof Heyman, född 1958, tillträdde som VD år 2017, och var dessförinnan styrelseordförande sedan ett år. Olof är civilingenjör i kemiteknik och har tillbringat merparten av sin yrkeskarriär inom ABB-koncernen, där han varit Teknikchef, Sälj- och Marknadsföringschef samt global chef för HVDC-verksamheten. Under Olofs tid i HVDC:s ledningsgrupp ökade bolagets försäljningstillväxt med över 400 procent.

VD:n har ordet

När världens ledare samlades till klimatmötet i Katowice i början på december, verkade alla vara medvetna om att det akuta behovet av att drastiskt minska världens koldioxidutsläpp. Allvaret är påtagligt; nu måste det bli rätt.
Aktuella Trender
Vad som gör att det känns bättre än för tre år sedan är att mötet sammanfaller med tydliga trender
Priset på batterier
har sjunkit dramatiskt, vilket öppnar helt nya möjligheter att lagra förnybar kraft när den finns tillgänglig, att kunna använda kraften på natten eller när det vare sig finns vind eller sol
Priset på sol- och vindkraft
är nu i nivå med priset för kolkraft och fortsätter nedåt
Elbilar
är på väg att få ett genombrott och biltillverkarna tävlar om att lägga allt tidigare och offensivare planer för introduktion av nya elbilsmodeller

CTO / FounderBjörn Jernström

Björn Jernström föddes 1971 och har alltid haft ett djupt intresse för elektronik och fysik. Björn är civilingenjör inom elektroteknik från KTH i Stockholm och har specialiserat sig på plasmafysik och högspänningsteknik. Han har tidigare startat två elektronikföretag som utvecklar mätinstrument för elkraftindustrin, produkter som idag ingår i Megger-koncernen. Han har också arbetat som produktchef på M2 Engineering med optisk media replikationslinjer och innan Ferroamp arbetade han som projektledare för TCTech som utvecklar en pilotproduktionslinje för CIGS tunnfilmssolcell. År 2010 grundade Björn Ferroamp i syfte att kommersialisera sin ACE-Adaptive Current Equalization-uppfinning, som idag är en kärnfunktionalitet i Ferroamps EnergyHub inverter. Björn var VD för Ferroamp fram till 2017 och fokuserar nu på den tekniska arkitekturen i produktportföljen samt affärsutveckling.

https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/03/Björn-Jernström.jpg
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/03/Mats_Karlstrom.jpg

VP Sales and MarketingMats Karlström

Mats Karlström har jobbat på Ferroamp sedan 2014. När fasbalanseringstekniken som ligger till grund för företagets produkter var färdigutvecklade började arbetet med att definiera produkterbjudande, utveckla marknadskontakter och bygga säljkanaler. Han har lång erfarenhet av sälj- och ledningspositioner och har varit  med i ett antal startupverksamheter.

Passion, energi och process

Passionen för effektiv och modern solenergi genomsyrar allt vi gör. Våra medarbetare brinner för våra produkter och vår systemlösning och det är det som för oss framåt. På marknaden, i utvecklingen och på varje medarbetares personliga plan.
Medarbetare
Kundnöjdhet
Leveranser
Projektsuccé
Team members
Continually reintermediate integrated processes through technically sound intellectual capital.
Client satisfaction
Quickly coordinate e-business applications through revolutionary catalysts for change.
Project Consultancy
Objectively integrate emerging core competencies before process-centric communities.
Project success
Credibly pontificate highly efficient manufactured products and enabled data.

Ferroamp växer

Ferroamp har idag cirka 20 anställda med utvecklingskontor och produktion i Spånga, norr om Stockholm. Ferroamps ledningsgrupp har tillsammans över 100 års erfarenhet inom elektronik, mjukvaruutveckling och solel.
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/06/personal.png

Operations managerAnna Westling

Manager Projects & supportAnders Becker

Manager Research and DevelopmentSebastian Merchant

Sales and MarketingTorbjörn Wulf

Order ManagerAnton Östlund

Software DeveloperPer Axelson

Systems EngineerJohan Schagerström

Algorithm ExpertManne Tallmarken

Software EngineerViktor Larsson

Control System ExpertWasif Adnan

Power EngineerAlbert Bassa

Styrelsens medlemmar

Ylva Karlgren är ordförande i ferroamps styrelse där Björn Jernström, Elin Löfblad, Karl Elfstadius, Stefan Jakélius och Anders Persson är ledamöter, tillsammans med VD Olof Heyman.

StyrelseordförandeYlwa Karlgren

BBA – Bachelor of Business Adm.

Styrelseledamot och GrundareBjörn Jernström

Civilingenjör elektroteknik, KTH

StyrelseledamotElin Löfblad

Civilingenjör maskinteknik

StyrelseledamotKarl Elfstadius

Civilingenjör

StyrelseledamotStefan Jakélius

MBA & Msc Energi och organisation

StyrelseledamotAnders Persson

Civilingenjör Chalmers

VDOlof Heyman

Civilingenjör kemiteknik

Kontakta Oss

Kom och besök våra kvarter eller skicka oss ett mail när helst du vill. Vi är öppna för alla förslag från vår publik.
Adress
Domnarvsgatan 16
163 53 Spånga
Sweden
Ring Oss
+46 (0)8 684 333 90
E-post
info@ferroamp.se
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP.png
https://ferroamp.com/wp-content/uploads/2019/04/WHITE-LOGO-FERROAMP-1.png
Information

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Ferroamp

Ferroamp grundades av Björn Jernström 2010 baserat på den nu patenterade innovationen som förbättrar användningen av en trefasleverans, ACE – Adaptive Current Equalization. Genomförandet av ACE-tekniken krävde en smart dubbelriktad trefasomriktare som utvecklades inom företaget.

Nyhetsbrev

Genom att lämna din epost nedan tackar du Ja till att få nyhetsbrev som innehåller erbjudanden och information ifrån oss på Ferroamp och våra samarbetspartners!

Om Ferroamp Elektronik AB

Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager.

Copyright ferroamp 2019. All rights reserved.