Aktuella erbjudanden

Grönt avdrag för batterier 2024

Om skatteavdraget för grön teknik (Grönt avdrag)

Skatteverket uppdaterade den 4 juli 2024 sin tolkning gällande grönt avdrag. Förändringen bidrar till att fler nu berättigas till avdrag för batterier. Nedan kan du läsa mer om vad det nya regelverket innebär.

FAQ - Grönt avdrag

Avdraget kan göras av privatpersoner och uppgår till 20% på solcellsinstallation och 50% på batterier och elbilsladdare. Avdraget är maximalt 50 000 kr per person i samma hushåll. 

För mer information om det gröna avdraget besök Skatteverkets hemsida.

Som kund får du avdraget direkt på fakturan från installatören som i sin tur begär utbetalning från Skatteverket. 

Arbetet måste utföras i en bostad som du äger och bor i. Dessutom måste åtgärderna vara godkända enligt reglerna för grönt avdrag, vilket för batterier innebär att systemet måste bidra till att öka din egenkonsumtion av egenproducerad el. Det betyder alltså att en installation av ett batteri i en fastighet som ej har solceller inte får ta del av det gröna avdraget. 

Ja. Ferroamp-systemet kan både bidra till att maximera egenkonsumtionen samtidigt som det kan delta med nätstödtjänster 24 timmar om dygnet, året runt.  

Det öppnar upp så att fler kan nyttja det gröna avdraget. För att vara helt säker på att ett inköp av batteri är berättigat till grönt avdrag skall du säkerställa att systemet är inställt på ”self consumptionläget under ”Systemkonfiguration” i EnergyCloud 

Vart ser jag vilken inställning jag har? Besök Kunskapsdatabasen för mer information.

Förutsatt att du har solceller är det enda du behöver göra för att vara berättigad till grönt avdrag på batteriinköpet är att aktivera ”self consumption”-läget i EnergyCloud. Se frågan ovan för mer information. 

För dig som köpt ett batteri till ditt Ferroamp-system under 2024 och nekats grönt avdrag finns nu också chansen att begära omprövning hos Skatteverket.  

För mer information besök Skatteverkets hemsida.

Missa inte våra kampanjer!

Dubbel ersättning för stödtjänster

Köp ett batteri och en växelriktare från Ferroamp så dubblar vi din ersättning för stödtjänster i 1 år.

Erbjudandet gäller till och med 30 september 2024 för stödtjänster i SE4.

30% rabatt på batterier

Just nu erbjuder vi 30% rabatt på våra populära ESS-batterier för villor och större fastigheter. Smart styrning och redo för stödtjänster.

Dela insikten

Nyheter

Invigning av Ferroamps första publika V2G-laddare

Nu har Ferroamps första publika V2G-laddare installerats. De tre laddboxarna är en del av ett EU-projekt för energieffektiviseringslösningar i framkant.

Grönt avdrag för batterier 2024

Skatteverket uppdaterade den 4 juli 2024 sin tolkning gällande grönt avdrag. Förändringen bidrar till att fler nu berättigas till avdrag för batterier. Läs mer om vad det nya regelverket innebär.

Ferroamps stödtjänstlösning godkänns för grönt avdrag 

Ferroamps lösning för att sälja stödtjänster godkänns för grönt avdrag enligt ett nytt ställningstagande från Skatteverket.