Om oss

Ferroamp är ett svenskt greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamp-systemet maximerar nyttan av solpaneler, elbilsladdning och batterilager genom att koppla ihop dem i ett likströmsnät som ger fastighetsägare möjlighet att kontrollera och styra sin elanvändning och ta makten över sin nätanslutning. 

Samhället måste ställa om till en hållbar energiförsörjning. Elektrifiering är nyckeln och med Ferroamp blir varje fastighet en resurs i elnätet som bidrar med den flexibilitet som behövs när andelen förnybar elproduktion ökar.

Vår vision

Vår vision är en värld som får sin kraft från 100 procent förnybar och tillförlitlig elektricitet.

Vårt uppdrag

Vår uppgift är att optimera användningen av elektricitet och förse våra kunder med verktyg och hållbara innovationer för att kunna bli en del av energirevolutionen.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder våra kunder verktygen för att kontrollera sin elektrifiering och utforska nya affärsmodeller genom att äga sin nätanslutning.

Våra värderingar

Banbrytande innovation - Kunden i fokus - Starkare tillsammans

Fasbalansering är grunden

Allt började med Björn Jernströms utveckling av dynamisk fasbalansering för att kunna minska huvudsäkringen i sin nyköpta villa i Järfälla. Steg för steg, innovation för innovation, har det utvecklats till ett smart mikronät som nu finns i tusentals villor och fastigheter i Sverige.

Hårdvara och mjukvara

Ferroamp-systemet ger fastigheten en flexibel infrastruktur till de eltjänster ett hushåll eller företag behöver i vardagen. Ferroamp utvecklar hela tiden mjukvaran och uppdaterar sålda system med ny funktionalitet i takt med att elmarknaden och omvärlden förändras.

Svensk innovation i framkant

Fasbalansering, likströmsnät, solsträngsoptimerare och PowerShare. Sedan starten 2010 har prisbelönta innovationer sprutat ut från huvudkontoret i Stockholm. Björn Jernström har nu sällskap av ett världsledande team av innovatörer och utvecklare.

Snabbväxande

2021 utsågs Ferroamp av Financial Times till ett av de 50 snabbast växande företagen i Europa och tillväxtresan har bara börjat. Behovet av förnybarenergi och effektivare elanvändning ökar i hela världen och Ferroamp är redo att leverera lösningarna.

Medlem i

Historia

2010

2012-2013

2014-2015

2016-2017

2018-2019

2019

2020

2021

2022

2010

Ferroamp grundas

Ferroamp grundas av Björn Jernström, baserat på den nu patenterade innovationen som förbättrar användningen av en trefasleverans, ACE – Adaptive Current Equalization.

2012-2013

Pilotinstallationer

Första pilotinstallationerna avseende fasbalansering utförs och de första patenten säkras.

2014-2015

Fasbalansering och Energimätning

Första kommersiella kundordern för att hantera fasbalansering och energimätning levereras.

2016-2017

Solel och energilager

Första kommersiella kundordern med integration av solel och energilager levereras.

2018-2019

PowerShare

Första installationen av PowerShare som knyter ihop flera Ferroamp-system med varandra genomförs.

2019

Börsnotering

Ferroamp introduceras på Nasdaq First North Growth Market.

2020

Industrialisering

Arbetet med att industrialisera produktionen påbörjas. Tillverkning läggs ut på underleverantörer.

2021

Integration med elbilsladdning

Elbilsladdning kan integreras och styras i Ferroamp-systemet.

2022

Volymproduktion

Viktiga avtal knyts med leverantörer och återförsäljare för att möta den kraftigt stigande efterfrågan på företagets produkter.

Ferroamps hållbarhetsarbete

Ferroamps hållbarhetsarbete har belönats med en bronsmedalj i EcoVadis första utvärdering av företaget. Denna utmärkelse visar att det snabbväxande greentech-bolaget tar ett bredare samhällsansvar i sitt arbete med att elektrifiera samhället och främja ett fossilfritt energisystem.