För villaägare

Ta kontroll över solen
med Ferroamp

Dubbel ersättning för stödtjänster

Köp en EnergyHub med ett batteri och få dubbel ersättning för stödtjänster i ett år. Erbjudandet gäller mellan 12 januari och 31 mars.

Ferroamp-systemet

Kapa kostnader och gör villan till en resurs i elnätet genom att koppla ihop solceller, batteri och elbilsladdning med ett styrbart likströmsnät. När elmarknaden förändras och priset pendlar upp och ner ger Ferroamp-systemet möjlighet till kontroll.

Med ett system som kontinuerligt uppdateras med nya funktioner och som går att bygga ut steg för steg kan du anpassa systemet efter nya behov och utmaningar i elnätet. Du kan gå från att vara ett offer för omständigheterna till att ta makten över din elanslutning.

Lönsammare solceller

Med Ferroamp-systemet får du en intelligent växelriktare till dina solceller. Likströmsnätet ger mindre omvandlingsförluster och med ett batteri kopplat till systemet kan du använda överskottet från solcellerna när elpriserna är höga eller när din egen förbrukning är som högst.

Skydda huvudsäkringen med fasbalansering

När en fas i husets elsystem belastas för hårt går huvudsäkringen och det begränsar alltså hur mycket el du kan ta ut. Ferroamp-systemets unika fasbalansering jämnar ut belastningen så att du kan ladda elbilen och köra torktumlaren samtidigt utan att säkringen går.

Smart användning av batteri som energilager

Med Ferroamp-systemets smarta styrning blir batteriet ett flexibelt verktyg i fastigheten som förutom att laddas med solel kan användas för att ladda på natten när elen är billig och laddas ur när den är som dyrast under dagen. Om man har effekttariff kan batteriet också användas för att kapa kostsamma förbrukningstoppar.

Effektiv och billigare elbilsladdning

Den aktiva fasbalanseringen frigör utrymme för problemfri elbilsladdning. Om du dessutom integrerar laddboxen fullt ut i Ferroamp-systemet kan du styra laddningen dynamiskt och lastbalansera för att undvika effekttoppar eller välja att enbart ladda när det finns ett överskott av solel.

Flexibelt och skalbart

Du kan enkelt bygga ut ditt Ferroamp-system med batterier eller fler solpaneler när behoven förändras. Vi uppdaterar också kontinuerligt mjukvaran i systemet med nya funktioner så att du alltid ska kunna möta nya förutsättningar på elmarknaden.

0
0
girl with sunlight on face
Fasbalansering

Frigör utrymme innanför huvudsäkringen

Likströmsnätet

Ger styrbarhet och minskar energiförlusterna

Detaljerad realtidsdata

Ger överblick över elanvändningen och möjliggör effektivisering

Modulär uppbyggnad

Bygg ut systemet när behoven förändras

uppdateras automatiskt

Kontinuerliga mjukvaruuppdateringar ger tillgång till nya funktioner

Ferroamp
Användarguide

Få ut maximal nytta med Ferroamp! Här samlar vi tips och guider som visar hur du använder ditt system.

Hemma hos

Kundcase

Anna Kinberg Batra och David Batra får en introduktion av sitt nya Ferroamp-system.

Hitta närmaste installatör

Blekinge

Dalarna

Gotland

Gävleborg

Halland

Jämtland Härjedalen

Jönköping

Kalmar

Kronoberg

Norrbotten

Skåne

Stockholm

Sörmland

Uppsala

Värmland

Västerbotten

Västernorrland

Västmanland

Västra Götaland

Örebro

Östergötland

Blekinge

Hallabro EL
Karlskrona/Ronneby
Till hemsida

Dalarna

Falu Solenergi AB
Linghed
Till hemsida

Gotland

Slite EL
Till hemsida

Gävleborg

Bravida El
Hudiksvall
Till hemsida

Halland

Elon Ljudcenter i Halmstad AB
Halmstad
Till hemsida

Jämtland Härjedalen

Nordins EL
Östersund
Till hemsida

Jönköping

OTM Energi AB
Vetlanda
Till hemsida

Kalmar

Smart Tech Energy
Nässjö
Till hemsida

Hallabro EL
Kalmar
Till hemsida

Kronoberg

Hallabro EL
Växjö
Till hemsida

Norrbotten

Skåne

KomByggSol
Stehag
Till hemsida

Gosol
Till hemsida

Solenta
Till hemsida

Stockholm

Friendly Power
Stockholm
Till hemsida

Gosol
Stockholm
Till hemsida

Sörmland

Energy Effective Solutions
Mariefred
Till hemsida

Uppsala

City El & Tele
Uppsala
Till hemsida

Värmland

Nordic Solar Sweden AB
Karlstad
Till hemsida

IOS
Karlskoga
Till hemsida

Västerbotten

Solelexperten
Umeå
Till hemsida

Västernorrland

El-FIX
Sundsvall
Till hemsida

Västmanland

Elektrikern i Västerås
Västerås
Till hemsida

Västra Götaland

EDT Service AB
Uddevalla
Till hemsidan

Raymond
Göteborg
Till hemsidan

Elinväst AB
Mölnlycke
Till hemsida

Gosol
Till hemsida

EDT Service
Till hemsida

Örebro

Granitor
Örebro
Till hemsida

Östergötland

Vallacom
Linköping
Till hemsida

Gridcon
Norrköping
Till hemsida

Offertförfrågan

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att komma i kontakt med en kvalificerad installatör för dimensionering, projektering och prisförslag.

Hitta en installatör nära dig!

Sök på kartan efter en installatör i ditt närområde

Vanliga frågor

Samtliga modeller av elbilsladdare som är växelströmsladdare (AC-laddning)  fungerar tillsammans med EnergyHub. För full funktionalitet och OCPP-styrning är följande laddare i nuläget kompatibla.

Ferroamp EnergyHub finns i olika storlekar och det går att anslutna solceller med allt från en till flera hundra kilowatt. Solsträngsoptimeraren som är en del av Ferroamp-systemet kan automatiskt begränsa effekten från solcellerna vilket gör att du kan överdimensionera solcellseffekten med upp till 120%.

Ferroamp EnergyHub ska installeras i ett väderskyddat utrymme fritt från kondens. Eftersom den drivs av en fläkt som har ungefär samma ljudnivå som en stationär dator och genererar en viss värmelast så  kan den med fördel installeras i exempelvis ett garage, källare, vind eller förråd för att undvika störande ljud.

EnergyHub kan liksom hybridväxelriktaren styra solenergi för att skicka ut i fastigheten eller in i batteriet. De flesta hybridväxelriktare har MPPT-ingångarna till solcellsanläggningen och ingången till batterianslutning inbyggda. I Ferroamp-systemet ansluts solcellerna och batteriet via separata solsträngsoptimerare (SSO) respektive energilageroptimerare (ESO) till likströmsnätet och EnergyHub. Systemet blir på så sätt skalbart och kan därmed vid behov byggas ut med t.ex fler solpaneler i ytterligare väderstreck eller utökas med fler batterier utan att man behöver köpa en helt ny växelriktare.

Nästan all elektronik i våra hem drivs av likström. LED-belysning, fläktar, kylskåp,TV, dator m.m. I apparaterna sitter det små likriktare som gör om växelströmmen i våra vägguttag till likström som behövs för att driva apparaterna. Solpaneler producerar likström och batterier i både våra hem och bilar drivs av likström. Genom att bygga en likströmsinfrastruktur minskar vi energiförlusterna mellan solceller och batterier och möjliggör för att i framtiden koppla in fler likströmskomponenter direkt till likströmsnätet. Detta kommer möjliggöra kraftigt minskade energiförluster och effektivare och smartare energianvändning. Likströmstekniken ger också större möjligheter till styrbarhet än växelström och ger ett flexiblare system.