Ferroamp har fördubblat produktionen av stora system

Ferroamp har passerat en viktig milstolpe i sitt arbete med att skala upp produktionen. Tillverkaren NOTE har nu nått det mål för produktionstakt som sattes i höstas och har fördubblat produktionen av det stora fastighetssystemet EnergyHub XL.

– Efterfrågan på våra produkter ökar hela tiden och därför känns det väldigt bra att kunna konstatera att upprampningen av produktionen av stora system går som planerat. NOTE har gjort ett fantastiskt arbete och vi ser nu goda möjligheter att växa ytterligare, säger Fredrik Breitung, tf vd för Ferroamp.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Företaget har utvecklat Ferroamp-system som genom en patenterad likströmsteknik kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och batterier för energilagring. Hjärnan i systemet är EnergyHub som är en växelriktare för solceller och batteri som dessutom hanterar obalanser i elnätet genom dynamisk fasbalansering.

I september förra året skrev Ferroamp avtal med svenska elektroniktillverkaren NOTE om att fördubbla produktionen av EnergyHub XL. EnergyHub XL är den större växelriktaren som är avsedd för flerfamiljshus och andra större fastigheter.

Under andra halvan av mars har målet för produktionstakt vid fabriken i Norrtälje uppnåtts vilket är i enlighet med planen.

– Vi är både nöjda och stolta över den ökade leveranstakten. Det gäller även hur det goda samarbetet fortsätter att utvecklas mellan NOTE och Ferroamp, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för NOTE.

Ferroamp för större fastigheter

Dela nyheten

Nyheter

Debatt: Trängsel hotar solcellsutbyggnaden

När Ferroamp teckande ett avtal med Kitron om volymproduktion i september förra året var målet att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14. Knappt ett år senare är snittproduktionen per vecka sju gånger högre än 2022.

Rejält ökad produktionsvolym av villasystem för Ferroamp

När Ferroamp teckande ett avtal med Kitron om volymproduktion i september förra året var målet att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14. Knappt ett år senare är snittproduktionen per vecka sju gånger högre än 2022.

Ferroamp i lyckat pilotprojekt om stödtjänster – skickar in ansökan till Svenska kraftnät

Ferroamp har i samarbete med mjukvaruföretaget Ntricity och inom ramen för ett pilotprojekt med Varberg Energi, tagit fram en teknisk lösning för batteriägare som vill sälja kapacitet till stödtjänsten FCR-D för att bidra till balansen i elnätet. En ansökan om förkvalificering har nu skickats till Svenska kraftnät.