Henrik Stjernstad, produkt/inköpsansvarig, Elektroskandia och Kent Jonsson, vd, Ferroamp

Ferroamp och Elektroskandia tecknar avtal

Ferroamp har tecknat ett distributionsavtal med Sveriges ledande el- och teknikgrossist, Elektroskandia. Med avtalet ökar Ferroamps förmåga att nå ut till installatörer och kunder i hela Sverige.

– Elektroskandias storlek och position inom elbranschen ökar vår förmåga att leverera till installatörer och i förlängningen till de villaägare, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare som vill ta kontroll över sin elanvändning och bli en del av energiomställningen, säger Kent Jonsson, vd, Ferroamp.

Det svenska greentechföretaget Ferroamp kopplar ihop solceller, elbilladdning och batteri i ett styrbart mikronät med minimala energi- och effektförluster. Ferroamp-systemet är skalbart och finns tillgängligt för såväl småhus och villor som flerfamiljshus och industrilokaler.

Elektroskandia är Sveriges ledande el- och teknikgrossist med försäljning inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. Företaget är en del av Sonepar-koncernen som är ett av de största elgrossistföretagen i världen.

Genom samarbetet får Ferroamp tillgång till Elektroskandias hela säljorganisation och 49 butiker med spridning över hela landet. Elektroskandia får i sin tur möjlighet att ta ett stort steg in på marknaden för solenergi, batterier och elbilsladdning med en prisbelönt svensk innovation.

– Det här är ett område med stor tillväxt och vi har en starkt ökande efterfrågan på denna typ av system och lösningar från våra kunder, det gäller såväl till villor som större fastigheter. Att kunna erbjuda dessa system ligger helt i linje med Elektroskandias satsning på hållbara lösningar och produkter. Ferroamp är i framkant vad gäller teknik och innovation och deras system passar väl in i vår produktportfölj. Vi är mycket nöjda med att inleda samarbetet och att nu kunna erbjuda deras lösningar, säger Henrik Stjernstad, produkt/inköpsansvarig Elektroskandia.

Ferroamp-systemet

Dela nyheten

Nyheter

Debatt: Trängsel hotar solcellsutbyggnaden

När Ferroamp teckande ett avtal med Kitron om volymproduktion i september förra året var målet att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14. Knappt ett år senare är snittproduktionen per vecka sju gånger högre än 2022.

Rejält ökad produktionsvolym av villasystem för Ferroamp

När Ferroamp teckande ett avtal med Kitron om volymproduktion i september förra året var målet att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14. Knappt ett år senare är snittproduktionen per vecka sju gånger högre än 2022.

Ferroamp i lyckat pilotprojekt om stödtjänster – skickar in ansökan till Svenska kraftnät

Ferroamp har i samarbete med mjukvaruföretaget Ntricity och inom ramen för ett pilotprojekt med Varberg Energi, tagit fram en teknisk lösning för batteriägare som vill sälja kapacitet till stödtjänsten FCR-D för att bidra till balansen i elnätet. En ansökan om förkvalificering har nu skickats till Svenska kraftnät.