Rejält ökad produktionsvolym av villasystem för Ferroamp

När Ferroamp teckande ett avtal med Kitron om volymproduktion i september förra året var målet att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14. Knappt ett år senare är snittproduktionen per vecka nu sju gånger högre än 2022.

– Det betyder väldigt mycket för oss att nu ha en löpande storskalig produktion av våra produkter. Vi har jobbat hårt tillsammans med Kitron för att möta den stora efterfrågan och ge fler möjlighet att ta kontroll över sin solenergi och sina elräkningar, säger Kent Jonsson, vd, Ferroamp.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Det patenterade Ferroamp-systemet kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och batterier för energilagring. Hjärnan i systemet är EnergyHub som är en växelriktare för solceller och batteri som dessutom hanterar obalanser i elnätet genom dynamisk fasbalansering.

I mars nåddes målet för produktionstakt av systemen för större fastigheter hos tillverkaren NOTE i Norrtälje och nu har den norskägda elektroniktillverkaren Kitron alltså överträffat målet för villasystemet EnergyHub 14 i sin fabrik i Polen. Framgången är resultatet av att Kitron under senaste månaderna byggt ut monteringslinan, utökat testkapaciteten och optimerat produktionsflödet.

– Kitron har sedan några år tillbaka satsat hårt på att möta de kraftigt ökande behoven på marknaden inom elektrifiering och vi är väldigt stolta och glada över att tillsammans med Ferroamp ha överträffat de initialt satta produktions- och leveransmålen. Vi ser med spänning fram emot att ytterligare utveckla samarbetet mellan Kitron och Ferroamp framöver, säger Kristoffer Asklöv, COO på Kitron.

EnergyHub- hjärnan i systemet

Dela nyheten

Nyheter

Ferroamp utvecklar satsning på stödtjänster

Efter att den första budportföljen med Ferroamp-system aktiverats på balansmarknaden avser Ferroamp nu att tillsammans med Ntricity skicka in underlag för förkvalificering i samtliga elområden och utveckla samarbeten med fler elbolag. Utvecklingen av stödtjänster gör att energilagring blir ett allt viktigare strategiskt område för Ferroamp.

Ferroamp ett givet val för ovanligt villasystem

Bland de företag och större fastighetsägare som är nominerade till årets anläggning av Svensk Solenergi finns det en helt vanlig villaägare - fast med en ovanlig solcellsanläggning.

Stora vinster med energidelning mellan idrottsanläggningar

Energidelning mellan byggnader via PowerShare gör det möjligt att optimera elanvändningen och sänka kostnaderna i idrottsanläggningar. Så kan man använda solenergi även i byggnader med för dåliga tak.