Nyheter och insikter

Parkeringshus blir tillgång i energisystemet

Parkeringshus kan bli viktiga tillgångar i elnätet. Det nya P-huset Sege Park i Malmö är utrustat med ett smart system för solenergi och batterier som kan avlasta och balansera det hårt ansträngda nätet.

Ferroamp och Varberg Energi i samarbete om frekvensregleringstjänster

Genom att sälja tjänster för frekvensreglering kan hushåll och bostadsrättsföreningar som äger ett batteri för energilagring tjäna pengar på att stötta elnätet.

Nytt rekordkvartal för Ferroamp

Ferroamp avslutade 2022 med ett nytt rekordkvartal där nettoomsättningen landade på 63 MSEK. Det är en ökning med 185 procent jämfört med samma period året innan.

Minskad belastning på elnätet när solel delas i Biskopsgården

I Bostadsbolagets fastigheter i Norra Biskopsgården sker nu en storskalig satsning på energidelning då hela åtta kvarter har försetts med PowerShare-system.

Ferroamp går in i 2023 med rekordhög orderstock

Efterfrågan på Ferroamps energioptimeringssystem för fastigheter fortsätter att öka. Inför 2023 har de stora grossister och installatörer som säljer företagets produkter i Sverige redan tecknat ordrar för rekordhöga 350 MSEK som till största delen kommer att levereras under första halvåret.

Presskontakt

Peter Söderberg

Public Relations Manager

Mediabank

För nedladdning av bilder, logotyp och marknadsföringsmaterial.

Nyhetsarkiv

För pressutskick från före 2023 besök Mynewsdesk. För finansiella nyheter besök IR-sidan.

”På Ferroamp utvecklar vi lösningar som ger fastighetsägaren makten i det nya energilandskapet. När konsumenterna får kontroll över sin elnätsanslutning minskar även belastningen på elnätet och hastigheten i elektrifieringen kan öka.”