Nyheter och insikter

Almedalen: Kan lokala energisamhällen vara lösningen på trängseln i elnäten?

På flera håll i landet får fastighetsägare nu inte tillstånd av elnätsägaren att ansluta sina solcellsanläggningar till elnätet. Hur kan en ökad styrbarhet och lokala energigemenskaper minska trängseln i nätet?

Ny utbildning om likströmsteknik och Ferroamp-systemet

Ferroamp lanserar den webbaserade utbildningen Ferroamp Academy som handlar om Ferroamp-systemet och möjligheterna med likströmsteknik i fastigheter.

Ferroamp och Elektroskandia tecknar avtal

Ferroamp har tecknat ett distributionsavtal med Sveriges ledande el- och teknikgrossist, Elektroskandia. Med avtalet ökar Ferroamps förmåga att nå ut till installatörer och kunder i hela Sverige.

Ferroamp har fördubblat produktionen av stora system

Ferroamp har passerat en viktig milstolpe i sitt arbete med att skala upp produktionen. Tillverkaren NOTE har nu nått det mål för produktionstakt av EnergyHubXL som sattes i höstas.

Parkeringshus blir tillgång i energisystemet

Parkeringshus kan bli viktiga tillgångar i elnätet. Det nya P-huset Sege Park i Malmö är utrustat med ett smart system för solenergi och batterier som kan avlasta och balansera det hårt ansträngda nätet.

Ferroamp och Varberg Energi i samarbete om frekvensregleringstjänster

Genom att sälja tjänster för frekvensreglering kan hushåll och bostadsrättsföreningar som äger ett batteri för energilagring tjäna pengar på att stötta elnätet.

Nytt rekordkvartal för Ferroamp

Ferroamp avslutade 2022 med ett nytt rekordkvartal där nettoomsättningen landade på 63 MSEK. Det är en ökning med 185 procent jämfört med samma period året innan.

Minskad belastning på elnätet när solel delas i Biskopsgården

I Bostadsbolagets fastigheter i Norra Biskopsgården sker nu en storskalig satsning på energidelning då hela åtta kvarter har försetts med PowerShare-system.

Ferroamp går in i 2023 med rekordhög orderstock

Efterfrågan på Ferroamps energioptimeringssystem för fastigheter fortsätter att öka. Inför 2023 har de stora grossister och installatörer som säljer företagets produkter i Sverige redan tecknat ordrar för rekordhöga 350 MSEK som till största delen kommer att levereras under första halvåret.

Presskontakt

Peter Söderberg

Public Relations Manager

Mediabank

För nedladdning av bilder, logotyp och marknadsföringsmaterial.

Nyhetsarkiv

För pressutskick från före 2023 besök Mynewsdesk. För finansiella nyheter besök IR-sidan.

”På Ferroamp utvecklar vi lösningar som ger fastighetsägaren makten i det nya energilandskapet. När konsumenterna får kontroll över sin elnätsanslutning minskar även belastningen på elnätet och hastigheten i elektrifieringen kan öka.”