Aktuella erbjudanden

För villaägare

Ta kontroll över solen
med Ferroamp

Ferroamp-systemet

Kapa kostnader och gör villan till en resurs i elnätet genom att koppla ihop solceller, batteri och elbilsladdning med ett styrbart likströmsnät. När elmarknaden förändras och priset pendlar upp och ner ger Ferroamp-systemet möjlighet till kontroll.

Med ett system som kontinuerligt uppdateras med nya funktioner och som går att bygga ut steg för steg kan du anpassa systemet efter nya behov och utmaningar i elnätet. Du kan gå från att vara ett offer för omständigheterna till att ta makten över din elanslutning.

Kampanj t.o.m 28 feb

Batteripaket

83 750 kr

Växelriktare: EnergyHub 14 kW

Batteri: ESS-batteri 14/8

Pris inkl. standardinstallation, moms och grönt avdrag

Lönsammare solceller

Med Ferroamp-systemet får du en intelligent växelriktare till dina solceller. Likströmsnätet ger mindre omvandlingsförluster och med ett batteri kopplat till systemet kan du använda överskottet från solcellerna när elpriserna är höga eller när din egen förbrukning är som högst.

Skydda huvudsäkringen med fasbalansering

När en fas i husets elsystem belastas för hårt går huvudsäkringen och det begränsar alltså hur mycket el du kan ta ut. Ferroamp-systemets unika fasbalansering jämnar ut belastningen så att du kan ladda elbilen och köra torktumlaren samtidigt utan att säkringen går.

Smart användning av batteri som energilager

Med Ferroamp-systemets smarta styrning blir batteriet ett flexibelt verktyg i fastigheten som förutom att laddas med solel kan användas för att ladda på natten när elen är billig och laddas ur när den är som dyrast under dagen. Om man har effekttariff kan batteriet också användas för att kapa kostsamma förbrukningstoppar.

Effektiv och billigare elbilsladdning

Den aktiva fasbalanseringen frigör utrymme för problemfri elbilsladdning. Om du dessutom integrerar laddboxen fullt ut i Ferroamp-systemet kan du styra laddningen dynamiskt och lastbalansera för att undvika effekttoppar eller välja att enbart ladda när det finns ett överskott av solel.

Flexibelt och skalbart

Du kan enkelt bygga ut ditt Ferroamp-system med batterier eller fler solpaneler när behoven förändras. Vi uppdaterar också kontinuerligt mjukvaran i systemet med nya funktioner så att du alltid ska kunna möta nya förutsättningar på elmarknaden.

0
0
Fasbalansering

Frigör utrymme innanför huvudsäkringen

Likströmsnätet

Ger styrbarhet och minskar energiförlusterna

Detaljerad realtidsdata

Ger överblick över elanvändningen och möjliggör effektivisering

Modulär uppbyggnad

Bygg ut systemet när behoven förändras

uppdateras automatiskt

Kontinuerliga mjukvaruuppdateringar ger tillgång till nya funktioner

Ferroamp
Användarguide

Få ut maximal nytta med Ferroamp! Här samlar vi tips och guider som visar hur du använder ditt system.

Hemma hos

Hitta en installatör nära dig!

Sök på kartan efter en installatör i ditt närområde

Vanliga frågor

Samtliga modeller av elbilsladdare som är växelströmsladdare (AC-laddning)  fungerar tillsammans med EnergyHub. För full funktionalitet och OCPP-styrning är följande laddare i nuläget kompatibla.

Ferroamp EnergyHub finns i olika storlekar och det går att anslutna solceller med allt från en till flera hundra kilowatt. Solsträngsoptimeraren som är en del av Ferroamp-systemet kan automatiskt begränsa effekten från solcellerna vilket gör att du kan överdimensionera solcellseffekten med upp till 120%.

Ferroamp EnergyHub ska installeras i ett väderskyddat utrymme fritt från kondens. Eftersom den drivs av en fläkt som har ungefär samma ljudnivå som en stationär dator och genererar en viss värmelast så  kan den med fördel installeras i exempelvis ett garage, källare, vind eller förråd för att undvika störande ljud.

EnergyHub kan liksom hybridväxelriktaren styra solenergi för att skicka ut i fastigheten eller in i batteriet. De flesta hybridväxelriktare har MPPT-ingångarna till solcellsanläggningen och ingången till batterianslutning inbyggda. I Ferroamp-systemet ansluts solcellerna och batteriet via separata solsträngsoptimerare (SSO) respektive energilageroptimerare (ESO) till likströmsnätet och EnergyHub. Systemet blir på så sätt skalbart och kan därmed vid behov byggas ut med t.ex fler solpaneler i ytterligare väderstreck eller utökas med fler batterier utan att man behöver köpa en helt ny växelriktare.

Nästan all elektronik i våra hem drivs av likström. LED-belysning, fläktar, kylskåp,TV, dator m.m. I apparaterna sitter det små likriktare som gör om växelströmmen i våra vägguttag till likström som behövs för att driva apparaterna. Solpaneler producerar likström och batterier i både våra hem och bilar drivs av likström. Genom att bygga en likströmsinfrastruktur minskar vi energiförlusterna mellan solceller och batterier och möjliggör för att i framtiden koppla in fler likströmskomponenter direkt till likströmsnätet. Detta kommer möjliggöra kraftigt minskade energiförluster och effektivare och smartare energianvändning. Likströmstekniken ger också större möjligheter till styrbarhet än växelström och ger ett flexiblare system.